MALIN PETTERSEN – TROUBLE FINDING WORDS

Artiest info
Website - bandcamp
facebook
Label: Die With Your Boots On Records
Distr.: Suburban / Bertus

“References Pt. 1” was de allereerste plaat in 2018 van de Noorse zangeres Malin Pettersen maar dat album heeft onze contreien nooit echt weten te bereiken. Even moeizaam verging het de in 2019 uitgebrachte EP “Alonesome” met zes nummers. Het was pas dankzij haar eerste echte full-cd “Wildhorse” uit 2020 dat deze Americana-muzikante uit Oslo onze aandacht wist te vatten. Haar meest recente release is het elf nieuwe zelfgecomponeerde nummers tellende album “Trouble Finding Words” dat geproducet werd door Martin Horntveth, de drummer van de Noorse formaties ‘Jaga Jazzist’ en ‘The National Bank’ en het is de plaat die het onderwerp zal uitmaken van deze recensie.

Verder bouwend op haar Americana-werk heeft Malin Pettersen op dit album elementen uit de R&B-, en popsound uit de jaren ’90 toegevoegd, maar ook country- en jazzklanken worden in haar nieuwe liedjes verwerkt. In Noorwegen wordt zij als één van de beste vrouwelijke vocalisten beschouwd, mede omwille van haar zeer specifieke stem en heel herkenbare zangstijl. U kunt dit trouwens zelf ook vaststellen via de twee video’s die we hier hebben toegevoegd: eerst is er de song “Cry If I Want To” die ze als een duet brengt met de zeer getalenteerde 17-jarige Noorse zangeres Bergljot Bjella en daarna krijgt u ook nog de audiovideo van het knappe melodieuze nummer “Who I Am”.

Er zijn trouwens nog een reeks andere gastartiesten te horen op enkele nummers van “Trouble Finding Words”. Zo zingt de jonge Noorse R&B- en soulartiest Stefanos Yowhannes met Malin Pettersen mee op het mooie ritmische R&B-duet “Crying”; jazz-zangeres Sofie Tollefsbøl van de Noorse soulfunkgroep ‘Fieh’ doet ditzelfde bij de song “Lost You” en Beth MacBride van de Noorse popformatie ‘Mall Girls’ uit Oslo zingt mee op het nummer “Life”.

De op een monotone melodie gebrachte openingstrack “Entropy” is al van meetafaan heel catchy en uitnodigend om verder te luisteren naar de overige nummers op deze plaat. Andere nog niet vermelde liedjes op “Trouble Finding Words” die onze volledig aandacht verdienen zijn het lieflijk gezongen “The Sun”, het poppy rockende “What A Start To A Morning” en het zeer gevoelige nummer “I Just Want Your Body (I Don’t Need Your Soul)” waarmee er een mooi einde komt aan deze leuke plaat. Wij zijn alvast voor de volle 100 procent fans van deze talentrijke Noorse zangeres en songschrijfster Malin Pettersen, nu ook u nog en haar internationale carrière kan met een knaller van een plaat starten.

(valsam)